အိမ်ရှင်မတိုင်းသိထားသင့်တဲ့ရေခဲသေတ္တာထဲမထည့်သင့်တဲ့အစာများ
trend.com.mm
|
2019-06-23

ယနေ့ခေတ်မှာ လူတော်တော်များများဟာ စားစရာတွေကို တစ်နေ့တစ်ခါဈေးထွက်ဝယ်တာမျိုး မပြုလုပ်ကြပဲ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာသိုလှောင်ပြီး သိမ်းဆည်းတက်ကြပါတယ်။ ဘယ်လိုအစားအစာမျိုးတွေကို ရေခဲသေတ္တာထဲထပ်သင့်မထည့်သင့်ဆိုတာကိုအနည်းငယ်လေ့လာကြည့်ရအောင်…












(၁) ငှက်ပျောသီးများ

ငှက်ပျောသီးဟာ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာထက်အပြင်မှာပိုပြီး ဓာတ်မြေသြဇာဓာတ်ကိုရရှိနိုင်တယ်လို့သိရပါတယ်။ နောက်တစ်ခုက ရေခဲသေတ္တာရဲ့အေးတဲ့ဓာတ်ကြောင့်ငှက်ပျောသီးဟာ ပုံမှန်ထက်ပိုပြီး မှည့်ဖို့ကြာတယ်လို့ဆိုကြပါတယ်။










(၂)အာလူး

အာလူးကို ဟာခြောက်သွေ့ပြီးအပူချိန်သင့်တင့်မျှတတဲ့ပတ်ဝန်းကျင်မှာထားသင့်တဲ့အရာဖြစ်လို့ရေခဲသေတ္တာလို စိုထိုင်းပြီးအေးတဲ့နေရာမှာထားဖို့မသင့်တော်ပါဘူး။ နောက်ပြီးအာလူးကို လေမရနိုင်အောင်အိတ်တွေ ဘူတွေနဲ့လှောင်ထားတာမျိုး မသုံးသေးပဲ ရေကြိုဆေးထားတာမျိုးရှောင်ပါ။










(၃) ကြက်သ ွန်နီ

လေ့လာတွေ့ရှိသူတွေရဲ့ပြောကြားချက်အရအခွံမခွာရသေးတဲ့ကြက်သွန်နီကို ကြွပ်ကြွပ်အိတ်နဲ့ပိတ်ထားတာ ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်ထားတာမျိုးမလုပ်ပဲ လေရအောင်ထားပေးရမယ်လို့ဆိုပါတယ်။အခွံနွှာပြီးရင်တော့ တစ်ခုခုနဲ့အုပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်သိမ်းနိုင်ပါတယ်လို့သိရပါတယ်။










(၄) ကြက်သ ွန်ဖြူ

သိထားပြီးကြလားတော့မသိပေမဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ရေခဲသေတ္တာထဲ မှာ ထည့်ထားတာကြာရင်အညှောင့်တွေထွက်လာတက်ပြီး ကြလာရင် မှိုတက်စေနိုင်တယ်လို့သီရပါတယ်။










(၅) ပေါင်မုန့်

ပေါင်မုန့်ဆိုတဲ့အရာမျိုးကနူးညံ့တဲ့အရာမျိုးပါ။ ရေခဲသေတ္တာဟာပေါင်မုန့်ရဲ့နူးညံမှုကို ပြောင်းလဲစေပါတယ်။ ဥပမာ ပေါင်မုန့်အိအိလေးကို sandwichesလုပ်စားဖို့ရည်ရွယ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲကထုတ်ထုတ်ခြင်းမှာပေါင်မုန့်ဟာ မာကြောပြီး ကြမ်းတမ်းတဲ့အသွင်ကိုပြောင်းလဲသွားတာကိုမြင်ရပါလိမ့်မယ်။

ရေခဲသေတ္တာဆိုတာနဲ့စားစရာ မှန်သမျှထည့်တိုင်းမကောင်းဘူးဆိုတာကို သိရှိသွားကြပြီး ကျန်းမာပျော်ရွှင်စွာစားသောက်နေထိုင်နိုင်ကြပါစေ…

Unicode


ယနေ့ခေတ်မှာ လူတော်တော်များများဟာ စားစရာတွေကို တစ်နေ့တစ်ခါစျေးထွက်ဝယ်တာမျိုး မပြုလုပ်ကြပဲ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာသိုလှောင်ပြီး သိမ်းဆည်းတက်ကြပါတယ်။ ဘယ်လိုအစားအစာမျိုးတွေကို ရေခဲသေတ္တာထဲထပ်သင့်မထည့်သင့်ဆိုတာကို အနည်းငယ်လေ့လာကြည့်ရအောင်…
(၁) ငှက်ပျောသီးများငှက်ပျောသီးဟာ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာထက် အပြင်မှာပိုပြီး ဓာတ်မြေသြဇာဓာတ်ကိုရရှိနိုင်တယ်လို ့သိရပါတယ်။ နောက်တစ်ခုက ရေခဲသေတ္တာရဲ ့အေးတဲ့ဓာတ်ကြောင့်ငှက်ပျောသီးဟာ ပုံမှန်ထက်ပိုပြီး မှည့်ဖို့ကြာတယ်လို့ဆိုကြပါတယ်။(၂) အာလူး အာလူးကို ဟာခြောက်သွေ့ပြီး အပူချိန်သင့်တင့်မျှတတဲ့ပတ်ဝန်းကျင်မှာထားသင့်တဲ့အရာဖြစ်လို ့ရေခဲသေတ္တာလို စိုထိုင်းပြီး အေးတဲ့နေရာမှာထားဖို့မသင့်တော်ပါဘူး။ နောက်ပြီး အာလူးကို လေမရနိုင်အောင် အိတ်တွေ ဘူတွေနဲ့လှောင်ထားတာမျိုး မသုံးသေးပဲ ရေကြိုဆေးထားတာမျိုးရှောင်ပါ။
(၃) ကြက်သ ွန်နီလေ့လာတွေ့ရှိသူတွေရဲ ့ပြောကြားချက်အရ အခွံမခွာရသေးတဲ့ကြက်သွန်နီကို ကြွပ်ကြွပ် အိတ်နဲ့ပိတ်ထားတာ ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်ထားတာမျိုးမလုပ်ပဲ လေရအောင်ထားပေးရမယ်လို့ဆိုပါတယ်။ အခွံနွှာပြီးရင်တော့ တစ်ခုခုနဲ့အုပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်သိမ်းနိုင်ပါတယ်လို့သိရပါတယ်။
(၄) ကြက်သ ွန်ဖြူသိထားပြီးကြလားတော့မသိပေမဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ရေခဲသေတ္တာထဲ မှာ ထည့်ထားတာကြာရင် အညှောင့်တွေထွက်လာတက်ပြီး ကြလာရင် မှိုတက်စေနိုင်တယ်လို့သီရပါတယ်။ (၅) ပေါင်မုန့်  ပေါင်မုန့်ဆိုတဲ့အရာမျိုးကနူးညံ့တဲ့အရာမျိုးပါ။ ရေခဲသေတ္တာဟာပေါင်မုန့်ရဲ ့နူးညံမှုကို ပြောင်းလဲစေပါတယ်။ ဥပမာ ပေါင်မုန့်အိအိလေးကို sandwichesလုပ်စားဖို့ရည်ရွယ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲကထုတ်ထုတ်ခြင်းမှာပေါင်မုန့်ဟာ မာကြောပြီး ကြမ်းတမ်းတဲ့အသွင်ကိုပြောင်းလဲသွားတာကိုမြင်ရပါလိမ့်မယ်။ရေခဲသေတ္တာဆိုတာနဲ့စားစရာ မှန်သမျှထည့်တိုင်းမကောင်းဘူးဆိုတာကို သိရှိသွားကြပြီး ကျန်းမာပျော်ရွှင်စွာစားသောက်နေထိုင်နိုင်ကြပါစေ…




Some text some message..