ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော် ပြုလုပ်နည်း
trend.com.mm
|
2020-06-26

အိအိလေးနဲ့ ဝါးလို့ကောင်းတဲ့ ဖက်ထုပ်ကြော်အပျော့ ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ဖက်ထုပ်အရွက်အသင့်ပြုလုပ်ပြီးသားကို သုံးနိုင်သလို အိမ်မှာကိုယ်တိုင်လုပ်ပြီးလည်း ဖက်ထုပ်ရွက်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။


အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ရွက်ပြုလုပ်ပုံ
*********************
(၂၅ခုစာ)
ဂျုံမှုန့် (All purpose flour)- ၂၀၀ဂရမ်
ဆား – တစ်ဇွန်း လ္ဘက်ဇွန်း
ရေဆူ – ၁၂၀ ml
ဆီ – တစ်ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဂျုံ – တစ်ပန်းကန်


ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ဇလုံတခုတွင်ဂျုံနှင့်ဆားထည့်ပြီးသမအောင်မွေပါ။ရေဆူကိုနည်းနည်းဆီထည့်ပြီးဇွန်းဖြင့်သမအော င်မွေပေးပါ။
2.လုံးလာပြီးလက်ဖြင့်ကိုင်၍ရသောအနေအထားရောက်ပါကလက်ဖြင့်နယ်ပေးပါ။ဂျုံအနည်းငယ်ြ ဖူးပြီးနယ်ပေးပါ။ချောမွေ့လာပါကဆယ်မိနစ်ခန့်ဖုံး အုပ်ပြီးနှပ်ထားပါ။
3.နှပ်ပြီးပါကဂျုံလုံးကိုအရှည်လိုက်လိမ့်ပေးပြီး၂၅လုံးညီတူမျှတူပိုင်းဖြတ်ပါ။
4.တစ်ပိုင်းဆီကိုဂျုံမှုန့်ဖြူးပြီးပြန့်နေအောင်လိုချင်သောအနေထားထိဖြန့်ပါ။
5.ပြီးလျှင်ဂျုံမှုန့်ဖြူးပြီးထပ်ထားကာလေလုံအောင်ဖုံးထားပြီးဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရန်အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။
❀အများအပြားထပ်မထားရကပ်သွားတတ်သည်။


ပါဝင်ပစ္စည်း
*********
ဖတ်ထုပ်ရွက် – ၂၅ရွက်
ကြက်သား – ၁၅၀ ဂရမ်
မုန်ညင်းဖြူ – ၄ရွက်
ကြက်သွန်မိတ်/ကျိုချိုက် – အနည်းငယ်
ဆား – တစ်ဇွန်း (လ္ဘက်ဇွန်း)
သကြား- ဇွန်းတဝက်
ငရုပ်ကောင်းဖြူမှုန့် – တစ်ဇွန်း
ခရုဆီ – တစ်ဇွန်း
ပြောင်းဖူးမှုန့် – တစ်ဇွန်း
ဂျင်း – သေးသေးစိတ် တစ်ဇွန်း
နှမ်းဆီမွေး – ၂ဇွန်း


ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ကြက်သားကိုနုတ်နုတ်စင်းထားပါ။မုန်ညင်းဖြူကိုရေနွေးဖျောပြီးရေညစ်ထားကာနုတ်နုတ်စင်းထည့်ပါ။ကြက်သွန်မိတ်/ကျုံချိုက်တို့ကိုေ သးသေးစိတ်ထည့်ပါ။
2.ဆား၊သကြား၊ပြောင်းမှုန့်၊နှမ်းဆီ၊ငရုပ်ကောင်း မှုန့်ဂျင်းတို့ကိုထည့်ပြီးတူဖြင့်စေးလာအောင်မွေပေးကာအဖုံးအုပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာတွင်မိနစ်သုံးဆယ်ခန့်နှပ်ထားပါ။တညကျိုနပ်ထား၍လည်းရပါတယ်။
(ဟင်းချက်ဝိုင်အသုံးပြုပါကအနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါတယ်)
3.ဖက်ထုပ်ဖက်ကိုလက်ပေါ်တင်ပြီးနှပ်ထားသောအသားကိုထည့်ကာအနားသားလေးများခေါက်ကာပုံဖော်ပေးပါ။
4.အားလုံးထုပ်ပြီးသွားပါကရေနွေးအိုးတလုံးတည်ထားပါ။
5.ဆူပွက်ပါကထုပ်ထားသောဖက်ထုပ်လေးများကိုထည့်ပြီးတမိနစ်ခွဲခန့်ပြုတ်ပြီးဆယ်ယူရေစစ်ထားပါ။
6.အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရန်အိုးမကပ်သောဒယ်တွင်ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီးအပူပေးပါ။
7.ပြုတ်ထားသောဖက်ထုပ်လေးများကိုစီထည့်ပေးကာအနေတော်မီးဖြင့်ကြော်ပေးပါ။ရေတဇွန်းထည့်ပေးပြီးရေခမ်းဆီပြန်အနည်းငယ်ရွှေရောင်သမ်းလာပါကပန်းကန်တွင်ပြောင်းထည့်ကာဆော့စ်ဖြင့်တွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။
❀အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရာတွင်နည်းနှစ်နည်းဖြင့်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ရေနွေးတွင်မပြုတ်ဘဲအစိမ်းကိုတိုက်ရိုက်အိုးတွင်စီထည့်ပြီးပြုတ်ကြော်ပုံစံလည်းပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ရေနွေးဖြင့်ပြုတ်ပြီးလုပ်သောနည်းမှာပိုနူးညံ့ပါတယ် ။


အချဉ်ပြုလုပ်နည်း
*************
ပန်းသီးရှာလကာရည် – တစ်ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ပဲငံပြာရည် – ၂ဇွန်း
ရေ – ၃ဇွန်း
သကြား – တစ်ဇွန်း
ဂျင်း – လက်နှစ်ဆစ်(အမျှင်)
နံနံပင် – နှစ်ပင်
နှမ်းလှော်ထောင်း – တစ်ဇွန်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကိုရောစပ်ပြီးအပေါ့အငံပြုပြင်ပြီးတွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။

[ Unicode ]

အိအိလေးနဲ့ ဝါးလို့ကောင်းတဲ့ ဖက်ထုပ်ကြော်အပျော့ ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ဖက်ထုပ်အရွက်အသင့်ပြုလုပ်ပြီးသားကို သုံးနိုင်သလို အိမ်မှာကိုယ်တိုင်လုပ်ပြီးလည်း ဖက်ထုပ်ရွက်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။


အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ရွက်ပြုလုပ်ပုံ
*********************
(၂၅ခုစာ)
ဂျုံမှုန့် (All purpose flour)- ၂၀၀ဂရမ်
ဆား – တစ်ဇွန်း လ္ဘက်ဇွန်း
ရဆေူ – ၁၂၀ ml
ဆီ – တစ်ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဂျုံ – တစ်ပန်းကန်


ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ဇလုံတခုတွင်ဂျုံနှင့်ဆားထည့်ပြီးသမအောင်မွေပါ။ရေဆူကိုနည်းနည်းဆီထည့်ပြီးဇွန်းဖြင့်သမအော င်မွေပေးပါ။
2.လုံးလာပြီးလက်ဖြင့်ကိုင်၍ရသောအနေအထားရောက်ပါကလက်ဖြင့်နယ်ပေးပါ။ဂျုံအနည်းငယ်ြ ဖူးပြီးနယ်ပေးပါ။ချောမွေ့လာပါကဆယ်မိနစ်ခန့်ဖုံး အုပ်ပြီးနှပ်ထားပါ။
3.နှပ်ပြီးပါကဂျုံလုံးကိုအရှည်လိုက်လိမ့်ပေးပြီး၂၅လုံးညီတူမျှတူပိုင်းဖြတ်ပါ။
4.တစ်ပိုင်းဆီကိုဂျုံမှုန့်ဖြူးပြီးပြန့်နေအောင်လိုချင်သောအနေထားထိဖြန့်ပါ။
5.ပြီးလျှင်ဂျုံမှုန့်ဖြူးပြီးထပ်ထားကာလေလုံအောင်ဖုံးထားပြီးဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရန်အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။
❀အများအပြားထပ်မထားရကပ်သွားတတ်သည်။


ပါဝင်ပစ္စည်း
*********
ဖတ်ထုပ်ရွက် – ၂၅ရွက်
ကွကျသား – ၁၅၀ ဂရမျ
မုန်ညင်းဖြူ – ၄ရွက်
ကြက်သွန်မိတ်/ကျိုချိုက် – အနည်းငယ်
ဆား – တစ်ဇွန်း (လ္ဘက်ဇွန်း)
သကြား- ဇွန်းတဝက်
ငရုပ်ကောင်းဖြူမှုန့် – တစ်ဇွန်း
ခရုဆီ – တစ်ဇွန်း
ပြောင်းဖူးမှုန့် – တစ်ဇွန်း
ဂျင်း – သေးသေးစိတ် တစ်ဇွန်း
နှမ်းဆီမွေး – ၂ဇွန်း


ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ကြက်သားကိုနုတ်နုတ်စင်းထားပါ။မုန်ညင်းဖြူကိုရေနွေးဖျောပြီးရေညစ်ထားကာနုတ်နုတ်စင်းထည့်ပါ။ကြက်သွန်မိတ်/ကျုံချိုက်တို့ကိုေ သးသေးစိတ်ထည့်ပါ။
2.ဆား၊သကြား၊ပြောင်းမှုန့်၊နှမ်းဆီ၊ငရုပ်ကောင်း မှုန့်ဂျင်းတို့ကိုထည့်ပြီးတူဖြင့်စေးလာအောင်မွေပေးကာအဖုံးအုပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာတွင်မိနစ်သုံးဆယ်ခန့်နှပ်ထားပါ။တညကျိုနပ်ထား၍လည်းရပါတယ်။
(ဟင်းချက်ဝိုင်အသုံးပြုပါကအနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါတယ်)
3.ဖက်ထုပ်ဖက်ကိုလက်ပေါ်တင်ပြီးနှပ်ထားသောအသားကိုထည့်ကာအနားသားလေးများခေါက်ကာပုံဖော်ပေးပါ။
4.အားလုံးထုပ်ပြီးသွားပါကရေနွေးအိုးတလုံးတည်ထားပါ။
5.ဆူပွက်ပါကထုပ်ထားသောဖက်ထုပ်လေးများကိုထည့်ပြီးတမိနစ်ခွဲခန့်ပြုတ်ပြီးဆယ်ယူရေစစ်ထားပါ။
6.အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရန်အိုးမကပ်သောဒယ်တွင်ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီးအပူပေးပါ။
7.ပြုတ်ထားသောဖက်ထုပ်လေးများကိုစီထည့်ပေးကာအနေတော်မီးဖြင့်ကြော်ပေးပါ။ရေတဇွန်းထည့်ပေးပြီးရေခမ်းဆီပြန်အနည်းငယ်ရွှေရောင်သမ်းလာပါကပန်းကန်တွင်ပြောင်းထည့်ကာဆော့စ်ဖြင့်တွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။
❀အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရာတွင်နည်းနှစ်နည်းဖြင့်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ရေနွေးတွင်မပြုတ်ဘဲအစိမ်းကိုတိုက်ရိုက်အိုးတွင်စီထည့်ပြီးပြုတ်ကြော်ပုံစံလည်းပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ရေနွေးဖြင့်ပြုတ်ပြီးလုပ်သောနည်းမှာပိုနူးညံ့ပါတယ် ။


အချဉ်ပြုလုပ်နည်း
*************
ပန်းသီးရှာလကာရည် – တစ်ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ပဲငံပြာရည် – ၂ဇွန်း
ရေ – ၃ဇွန်း
သကြား – တစ်ဇွန်း
ဂျင်း – လက်နှစ်ဆစ်(အမျှင်)
နံနံပင် – နှစ်ပင်
နှမ်းလှော်ထောင်း – တစ်ဇွန်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကိုရောစပ်ပြီးအပေါ့အငံပြုပြင်ပြီးတွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။

Ref; asianfood




Some text some message..