
ဘီယာဆိုင်တွေမှာလူအမှာများတဲ့ မီနူးတစ်ခုကိုပြောပါဆိုရင် ပန်းသီးကြော်ပါပဲ… ပန်းသီး အချိုစိပ်လေးတွေကိုပါးပါးလေးလှီးပြီး မုန့်နှစ်နဲ့ကြော်ထားတဲ့ ပန်းသီးကြော်ကို လူတော်တော်များများကြိုက်ကြပါတယ်…ဆိုတော့ဒီလိုမြည်းလို့လည်းကောင်း မုန့်အနေနဲ့လည်း စားလို့ကောင်းတဲ့ ပန်းသီးကြော်နည်းလေးကိုဝေမျှပေးချင်ပါတယ်…

အရမ်းစားလို့ကောင်လို့အတူတူကြော်စားကြည့်ရအောင်နော်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပန်းသီး၊အကြော်မှုန့် ၊ ဆားအနည်းငယ်၊ ဆီ
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ပန်းသီးများကိုမိမိလိုသလို လှီးဖြတ်ထားပါ။ ပန်းကန်တစ်ခုထဲကို ပန်းသီးအစိတ်များ၊ ဆားအနည်းငယ်၊ အကြော်မှုန့်အနည်းငယ်ထည့်ကာ အရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ပျစ်ပျစ်လေးဖြစ်အောင်နယ်ပါ။
အကြော်မှုန့်အရည်ဖျော်ပြီးမှပန်းသီး ထည့်လည်းရပါတယ်နော်…

ပြီးရင်ဆီအိုးထဲမှာ ဆီများများထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ။ ဆီကျက်လာတဲ့အခါ ကပ်မသွားအောင် ပန်းသီးတစ်စိတ်ချင်းဆီကိုခွာပြီး ဆီအိုးထဲထည့်ကြော်ပါ။
ရွှေဝါရောင်သမ်းလာရင်တော့ချလို့ရပါပြီနော်… အရမ်းစားလို့ကောင်းပြီး လူကြီးကလေးမရွေးကြိုက်နှစ်သက်လို့ အိမ်မှာလုပ်စားကြည့်ကြဦးနော်