
ငပိကြော်စိုစိုလေးကြော်စားမယ်
ထမင်းကြော်နဲ့စားဖို့လိုက်ဖက်တဲ့ငပိကြော်ကြော်နည်းလေးပါ။ အရမ်းစားလို့ကောင်းပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့စားရင်လည်းအသားဟင်းတောင်မလိုပဲထိမိနေမှာနော်...
ကြော်ပုံကြော်နည်းလေးပြောပြပေးမယ်နော်
ပထမဆုံးကြက်သွန်နီတွေကိုပါးပါးလှီးပြီးကြွပ်အောင်ကြော်
ပြီးဆီစစ်ထားပါ။

မန်ကျည်းသီးမှည့်တွေကိုရေနွေးအနည်းငယ်နဲ့စိမ်ပြီး
နယ်ထားပါ။ကြော်မယ့်အိုးထဲမှာကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူတို့ကိုပါးပါးလှီးထည့်
ဆီများများနဲ့ကြော်ပါ။ကြက်သွန်တွေကြွပ်ခါနီးမှာ
ငရုတ်သီးခွဲခြမ်းတွေထည့်ပြီးကြော်ပါ
ပြီးရင်မန်ကျည်းသီးမှည့်၊စိမ်းစားငပိ၊ပုစွန်ခြောက်မှုန့်၊သကြား၊
ငန်ပြာရည်တို့ထည့်ပြီးမီးနည်းနည်းနဲ့ဆက်ကြော်ပါ
အချဉ်အရသာပိုအောင်ငန်ပြာရည်လျှော့ထည့်ပါ။

မကြာခဏမွှေကြော်ပေးပါ။
ဒါမှအရသာတွေအားလုံးရောနှောသွားမှာပါငန်ပြာရည်နဲ့မန်းကျည်းသီးမှည့်တွေအစိုပျောက်အောင်ကြော်ပြီး
နောက်ဆုံးမှကြော်ထားတဲ့ကြက်သွန်နီကြော်ကိုဖြူးထည့်ပါ
အစပ်ကြိုက်ရင်ငရုတ်သီးစိမ်းတောင့်လေးတွေထည့်ကြော်လို့ရပါတယ်။
အရမ်းကိုစားလို့ကောင်းပြီးထမင်းပူပူလေးနဲ့စားရင်သိပ်ကိုမြိန်မှာ မလို့ လုပ်စားကြည့်ကြဦးနော်