လေထိုးလေအောင့် ဖြစ်တတ်တဲ့သူတွေ ဒါတွေကို ရှောင်စားပါ။ ။
hellosayarwon.com
|
2019-01-10

အစာအိမ်ေ

လေအောင့်တယ်ဆိုတာ တကယ်ကိုခံစားရခက်တဲ့ ဝေဒနာတစ်ခုပါ။  စားချင်တာတွေစားပြီး ဗိုက်ထဲမှာ တင်းပြီးအောင့်လာလို့ တကယ်ကို သက်တောင့်သက်တာ မရှိစေပါဘူး။

ပဿနာရှိတဲ့သူအများစု ဖြစ်တတ်ပြီး

စာတွေ စားလိုက်ရင် ပိုဆိုးသွားတတ်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် လေထတဲ့ ဝေဒနာကို မခံစားချင်ဘူးဆိုရင် ဘယ်လိုအစားအသောက်တွေက လေထစေလဲဆိုတာ သိထားဖို့လိုအပ်ပြီး ရှောင်သင့်ပါတယ်။  ။

ပဲအမျိုးမျိုး ။ ။


၊ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္တုဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တဲ့အပြင်

တွအများကြီးပါတဲ့ ပဲအမျိုးမျိုးဟာ ကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်အကူပြုတယ်ပေမယ့် ဆိုးကျိုးအနေနဲ့ လေအောင့်တာကိုဖြစ်စေတတ်ပါတယ်။ ဘာကြောင့်လဲဆိုတော့ ပဲမှာပါတဲ့

တစ်မျိုးဟာအူအတွင်းမှာ ရှိတဲ့

းကြောင့်အချဉ်ပေါက်သွားပြီး gas တွေထွက်လာတာဖြစ်ပါတယ်။ ဒီထွက်လာတဲ့ လေတွေဟာအပြင်ကို မထွက်နိုင်ဘဲအူထဲမှာပဲ ပတ်နေလို့ လေထိုးလေအောင့် ဖြစ်ရတာဖြစ်ပါတယ်။

Gas ပါတဲ့ ဖျော်ရည်များ ။ ။
Gas ပါတဲ့ ဖျော်ရည်တွေကြောင့်အစာအိမ်နဲ့အူထဲကို gas တွေ တိုက်ရိုက်ဝင်သွားပြီး

ကိုဖြစ်စေပါတယ်။ ဒါ့အပြင်

ရာဂါနဲ့

ကို ဖြစ်စေတဲ့အချိုရည်တွေကို မသောက်ရင်အကောင်းဆုံးပါ။အဲဒီအစား လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်သစ်သီး ဖျော်ရည်တွေကို သောက်ပေးပါ။

ဂျုံကြမ်း ။ ။


း ထဲမှာ Gluten လို့ခေါ်တဲ့ ပရိုတင်းတစ်မျိုးပါပြီး လေထခြင်း၊အစာအိမ်အောင့်ခြင်းနဲ့ ဝမ်းလျှောခြင်းတို့ကို ဖြစ်စေတဲ့အဓိကတရားခံပါ။ ပေါင်မုန့်ဖြူ၊ ပါစတာနဲ့အခြား ဖုတ်ထားတဲ့ မုန့်တွေထဲမှာ

တွေအများကြီးပါလို့ သူတို့ကလေထစေတဲ့အစားအစာတွေပါ။  ။

ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ။ ။


မှာ  ပါဝင်တဲ့ fructans လို့ခေါ်တဲ့ ပျော်ဝင်လွယ်တဲ့ အမျှင်ဓာတ်တစ်မျိုးဖြစ်ပြီး သူက လေထခြင်းကိုဖြစ်စေပါတယ်။ fructans ဟာ

မှာလည်း ပါတာကြောင့် သူတို့ကိုစားပြီးရင် လေထခြင်းကို ဖြစ်စေတတ်ပါတယ်။ ဂေါ်ဖီထုပ်တွေ ။ ။

တွေ၊

း နဲ့ မုန်လာစိမ်းတို့မှာအလွယ်တကူ မချေဖျက်နိုင်တဲ့အမျှင် ဓာတ်တွေပါတာကြောင့် သူတို့ဟာ လေထိုးလေအောင့်ကို ဖြစ်စေတဲ့အစားအသောက်တွေပါ။ ။

နို့ နဲ့ နို့ထွက် ပစ္စည်းတွေ ။ ။


နဲ့

တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး သောက်လို့၊ စားလို့ကောင်းတဲ့ နို့နဲ့ နို့ထွက်ပစ္စည်းတွေ

တစ်မျိုးပါဝင်တာကြောင့် lactose ကို မခြေဖျက်နိုင်တဲ့ လူတွေအနေနဲ့ နို့သောက်ပြီးတိုင်း လေထ၊ ဗိုက်အောင့်တာတွေ ဖြစ်နေရတာပါ။

သဘာဝအချို မဟုတ်တဲ့အစားအစာတွေ ။ ။
ဖျော်ရည်တွေ၊ ပီကေ တွေ၊ တွေ မှာအတွေ့များတဲ့ သဘာဝအတိုင်းမဟုတ်တဲ့ သကြားဓာတ် တွေဖြစ်တဲ့ xylitol, sorbitol and mannitol တို့ဟာ ဘက်တီးရီးယားတွေ ရဲ့ တည်နေရာဖြစ်တဲ့အူမကြီးထဲ တန်းရောက်သွားပြီး လေထခြင်းကိုဖြစ်စေပါတယ်။

ဘီယာ ။ ။


တို့၊ ပန်းဂျုံတို့၊ ဘာလီစေ့တို့ကိုအခြေခံပြီးထုတ်ထားတဲ့

သောက်လွန်းရင် ဗိုက်ပူတာကို ဖြစ်စေရုံမကအူအတွင်းက ဘက်တီးရီးယားတွေနဲ့ ဓာတ်ပြုလို့ လေထခြင်းကိုလည်း ဖြစ်စေတတ်ပါတယ်။ ကဲ ကိုယ်ကလည်းအစတည်းက လေထတတ်တဲ့သူ၊အစာအိမ်နဲ့ ပက်သက်တဲ့ ပြဿနာတွေလည်းရှိတဲ့သူဆိုရင်တော့ လေထစေတဲ့အစားအသောက်တွေကို ရှောင်စားတာကသာအကောင်းဆုံးပါ။   ။

 သည် ဆေးပညာဆိုင်ရာအကြံပေးချက်များ၊ ရောဂါရှာဖွေခြင်းနှင့် ကုသခြင်းများ မပြုလုပ်ပါ။  




Some text some message..