
ဖက်ရွက်နံ့လေးမွှေးပြီး နူးညံ့ချိုစပ်နေတဲ့ ကြက်ကချင်ချက်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
-ရှမ်းနံနံ လက် ၂ ဆုပ်ခန့် (ပါးပါးလှီး)
-ဖက်ဖယ်ရွက် လက် ၂ ဆုပ်ခန့် (ပါးပါးလှီး)
-ချဉ်စော်ခါးသီး ၃စိပ် (ပါးပါးစိပ်)
-ကြက်သွန်ဖြူ ၈မွှာ ခန့် ဓားပြားရိုက်
-ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀တောင့် ခန့် ပါးပါး လှီး
-ဆား လက်ဖက်ရည် ဇွန်း ၃ဇွန်း
-ဆီ အနည်းငယ်
– ရေ လီတာဝက်
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်ကင်တကောင်ကို အရိုးအသား များကို လက်ဖြင့် ဖဲ့ပါ။
၂။ အထက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်း များနှင့် ကြက်သား ကို ရောပီး ရေခမ်းသည် အထိ ချက်ပါ။
၃။ မိမိ အကြိုက် အချိုမှုန့်၊ ကြက်သား မှုန့် ထည့်ပါ။
၄။ ကျက်သွား ရင်တော့ ငှက်ပျော ဖက်ပေါ် တင်ပီး ရှမ်း ဆန်စီးစီး လေး နဲ့ တည့်ခင်းပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။
[ Unicode ]
ဖက်ရွက်နံ့လေးမွှေးပြီး နူးညံ့ချိုစပ်နေတဲ့ ကြက်ကချင်ချက်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
-ရှမ်းနံနံ လက် ၂ ဆုပ်ခန့် (ပါးပါးလှီး)
-ဖက်ဖယ်ရွက် လက် ၂ ဆုပ်ခန့် (ပါးပါးလှီး)
-ချဉ်စော်ခါးသီး ၃စိပ် (ပါးပါးစိပ်)
-ကြက်သွန်ဖြူ ၈မွှာ ခန့် ဓားပြားရိုက်
-ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀တောင့် ခန့် ပါးပါး လှီး
-ဆား လက်ဖက်ရည် ဇွန်း ၃ဇွန်း
-ဆီ အနည်းငယ်
– ရေ လီတာဝက်
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်ကင်တကောင်ကို အရိုးအသား များကို လက်ဖြင့် ဖဲ့ပါ။
၂။ အထက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်း များနှင့် ကြက်သား ကို ရောပီး ရေခမ်းသည် အထိ ချက်ပါ။
၃။ မိမိ အကြိုက် အချိုမှုန့်၊ ကြက်သား မှုန့် ထည့်ပါ။
၄။ ကျက်သွား ရင်တော့ ငှက်ပျော ဖက်ပေါ် တင်ပီး ရှမ်း ဆန်စီးစီး လေး နဲ့ တည့်ခင်းပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။
Ref; myanmarfood