Rose Wines
ဝိုင်များသည်ပန်းရောင် (သို့) မိတ်ကပ် အရောင်များဖြစ်သည်။ ပန်းရောင်အရောင်သည်စပျစ်သီး၏အခွံကိုကစော်ဖောက်ခြင်းပြုလုပ်ပြီး ၊ လုပ်ငန်းစဉ်၏ ပထမဦးဆုံ းနာရီအနည်းငယ်မျှကြာသော အချိုရည်ကို ခပ်ယူသည်။ (သို့မဟုတ်) တစ်ခါတစ်ရံဝိုင်အနီနှင့်အဖြူရောင်ဝိုင်များရောနှောထားသောကြောင့်ဖြစ်သည်။ နှင်းဆီဝိုင်အများစုသည်အမေရိကန်နိုင်ငံတွင် သာ ရနိုင်သည်။
ချိုမြသော Rose Wine များသည်စပျစ်ရည်နှင့်အသစ်ဖြစ်သောလူများ၏အနှစ်သက်ဆုံးဖြစ်လေ့ရှိသည်။
Rose Wine ကို အနောက်နိုင်ငံများတွင် စွဲစွဲမြဲမြဲ သောက်သုံးလေ့ရှိပြီးတော့ ချိုမြိန်သော အရသာ ရှိသော ဝိုင်အမျိုးအစား ဖြစ်သည် ။ Red Wine လောက် အနီရင့်ရောင် မဟုတ်ပဲ ၊ အနီဖျော့ဖျော့အရောင်မျိုး ရှိသော ဝိုင်ဖြစ်သည်။ Dry Wine နဲ့ မှားယွင်းတတ်ပြီး ၊ Rose Wines အမျိုးအစားကောင်းများစွာ ကို တံဆိပ် အမျိုးမျိုးဖြစ် တွေ့ရသည်။
Sparkling Wine အများစုကို ရှန်ပိန်လို့ လူသိများကြပြီး အနောက်နိုင်ငံနှင့် အရှေ့တိုင်းအချို့နေရာများတွင် သောက်သုံးမှု များသည် ။ အများအားဖြစ် ရွှေရောင် ကဲ့သို့အရောင်ရှိပြီး စပျစ်သီးကို အခြောက်လှမ်းကာ ပြန်လည်ပြီးတော့ ဝိုင်ပြုလုပ်ထားခြင်း ဖြစ်သည်။
။ ဤဝိုင်များ၏တောက်ပသောအရည်အသွေးရှိပြီး ၊ ၎င်း၏ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုက်ဓာတ်ငွေ့များမှထွက်ပေါ်လာခြင်းဖြစ်ပြီးသဘာ၀ နည်းအတိုင်းပုလင်းထဲတွင်သဘာဝကစော်ဖောက်ခြင်း၏ရလဒ်ဖြစ်နိုင်သည် (Charmat လုပ်ငန်းစဉ်ကဲ့သို့) ပါ ၀ င်သည့်ဖိအားများကိုခံနိုင်ရည်ရှိသည်။
အချို့သောဈေးသက်သက်သာသာရှိသော ၀ ိုင်များ၌ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုက်ဓာတ်ငွေ့ထိုးသွင်းခြင်းကြောင့်ဖြစ်သည်။
Dessert wines
Dessert wines ကို အချိုဆုံး ဝိုင်ဟု လူသိများပြီး ၊ အချိုပွဲများပြုလုပ်ရာတွင် ရံဖန်ရံခါ သုံးလေ့ရှိသည်။
Dessert wines အများစုကို စပျစ်သီး ထဲမှ သကြားဓာတ်ကို အကုန်ချေဖျက်ချင်း မပြုလုပ်ပဲ ၊ ဘရမ်ဒီ (သို့) ရှန်ပိန် အဖြစ် ချက်လုပ်သော ဝိုင်အမျိုးအစားဖြစ်သည်။
Dessert wines ဝိုင်သည်အလွန်ချိုသောစပျစ်သီးမှ ထုတ်လုပ်သော ဝိုင်ဖြစ်သည်။ စပျစ်ရည် အတွင်းရှိ သကြားများအားလုံးကိုအရက်အဖြစ်ပြောင်းလဲခြင်းမပြုမီတဆေးသည်ဝိုင်ချိုစေရန်အချဉ်ဖောက်ခြင်းကိုရပ်သည်။ စပျစ်ဝိုင်ကိုအအေးလွန်ခြင်းသို့မဟုတ်ဘရန်ဒီထည့်ခြင်း အပါအဝင်အချဉ်ပေါက်ခြင်းကိုတားဆီးနိုင်သည့်နည်းလမ်းများစွာရှိသည်။ ရလဒ် အနေနဲ့ သဘာဝစပျစ်သီးသကြားများနှင့်ချိုသောဝိုင်ဖြစ်သည်။ ဤချိုသောဝိုင်များစွာသည်အိန္ဒိယသို့မဟုတ်အရှေ့တောင်အာရှအစားအစာကဲ့သို့သောစပ်သောအစားအစာများနှင့်ကောင်းစွာတွဲစပ်သည်။